Maak een afspraak
Boek een atelierafspraak Bezoek ook onze nieuwe webshop NINEKARAT BY NADINE KIEFT voor sieraden van 9 karaat

  Down to earth, humorvol en eerlijk

  Lokaal gemaakte persoonlijke sieraden

  Over

  Sieradenontwerpster met een liefde voor ambacht en ondernemen

  Mijn eigen sieradenmerk, mijn passie. Wie had ooit gedacht dat ik goudsmid zou worden? Toen ik 15 was nam mijn vader mij mee naar Schoonhoven en liet mij naar etalages met sieraden kijken. "Is dat niks voor jou?" Ik begreep niet zo goed wat hij bedoelde. Ik zag alleen maar glimmende sieraden en haalde mijn schouders op.

  Vele jaren later, tijdens mijn journalistiekopleiding ontmoette ik een goudsmid in Berlijn. Ik zag haar werkbank en stoere gereedschappen aan de muur. Zij liet me miniscule edelsteentjes zien waar ze gouden kastjes voor maakte. "Hoe is het mogelijk!" dacht ik. Ze verkocht haar sieraden in Japan, maar had haar werkplek in de keuken. Fascinerend. 

  Niet veel later kwam het besef dat dit beroep weleens heel goed bij mij zou kunnen passen. Ik wou mooie dingen maken en solderen met tin en blik vond ik als kind al geweldig. Ook heb ik altijd prima op mijzelf kunnen zijn. Heerlijk juist om helemaal je eigen ding te kunnen doen.

  Stenen zetten in Florence

   

  Drie jaar later in 2004 voltooide ik mijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool voor Edelsmeden. Ik vond een leuke baan bij Gem Kingdom en werkte in de avonduren aan mijn eigen collectie. Met een koffer vol sieraden ging ik op zoek naar winkels die mijn werk wilden verkopen. Ik weet nog hoe blij ik was toen ik mijn eerste verkoop had. 

  Cursus edelstenen slijpen in Idar-Oberstein

  Nog eens drie jaar later was de tijd rijp voor de sprong in het diepe. Ik gaf m'n baan op, schreef een ambitieus ondernemingsplan en haalde dat jaar al mijn doelen. Ik kwam erachter dat het handig is om als ondernemer van vele markten thuis te zijn. Dus leerde ik hoe ik mijn sieraden het beste kon fotograferen, volgde ik een grafische jaarcursus zodat ik zelf flyers kon ontwerpen, bouwde ik mijn eigen website en schreef ik zelf mijn persberichten. Tot op heden doe ik nog steeds alles zelf.

  ER IS WERKELIJK NIKS LEUKER DAN JE EIGEN MERK RUNNEN!

  Verlovingsringen met diamant

  Sinds geruime tijd heb ik een prachtig atelier in Amsterdam oost waar ik kan goudsmeden en waar ik mijn klanten ontvang. Mijn werk is nog steeds in ontwikkeling. Als goudsmid ben je nooit uitgeleerd.

  Daar kwam ik achter toen ik een aantal jaren geleden tijdelijk in Florence ging wonen om te leren edelstenen zetten. Het was zo fijn om met nieuwe technieken in de weer te zijn. Dat heeft me veel goeds gebracht. Niet alleen kon ik zo mijn collectie verfijnen, ik kreeg er ook veel energie van. Ik heb mij voorgenomen dat ik daarom elk jaar iets nieuws wil leren.  

  Sieradenexpositie in Florence 2015

  Edelsmeden in Amsterdam oost