Maak een afspraak
Bezoek ook eens ons nieuwe merk NINEKARAT met sieraden van 9 karaat

All

5 Tips voor de ultieme verlovingsring

5 Tips voor de ultieme verlovingsring

- De meeste vrouwen willen glimmertjes.​ Kies niet wat jouw smaak is maar wat bij jouw vriendin past. Jij houdt misschien niet van bling bling, maar het zal je verrassen hoeveel vrouwen toch voor die diamant vallen. Wij zien het dagelijks in ons atelier. Vrouw komt binnen met de mededeling dat ze geen diamant hoeft. Maar alles wat ze eruit pikt zijn toch ringen met diamantjes. 

- Het hoeft geen triple excellent geslepen superwitte diamant te zijn. Wij zijn enorme fan van fancy diamanten, ofwel kleurdiamanten. Wist je dat er ook chocolate brown, off white, champagne, framboise, forest green en cognackleurige diamanten bestaan? Kijk gewoon wat bij haar past. Houdt ze van natuur, misschien is een forest green diamant iets voor haar. Is jouw vriendin een superlieve warme persoonlijkheid, dan past een chocolate brown diamant bij haar. Is zij een supersprankelende uitgesproken persoonlijkheid, misschien is een roze diamant wel iets voor haar. 

- Klein of groot, het moet bij je vriendin haar persoonlijkheid passen. Klein of groot, 1 of meerdere stenen? Wil je graag een klassiek design, hou het dan bij 1 steen of kies een ring met drie witte diamanten naast elkaar. Wil je een ring met een artistieke uitstraling kies dan voor een diamant met een slijpsel zoals rose cut, een ring met een edelsteen gecombineerd met diamanten of een ring met een bijzondere structuur. Groot of klein, dat is afhankelijk van of jouw vriendin een meer bescheiden type is of dat het best een beetje out there mag zijn omdat zij het type is dat er geen doekjes om windt.

- Hoe bepaal je de ringmaat? Er zijn natuurlijk trucjes zoals een van haar favoriete ringen op een lineaal leggen, de binnendiameter afkrassen met een pen of stiekem een ring van haar op laten meten. Maar de enige echte betrouwbare methode is als jouw vriendin zelf haar ringmaat op laat meten door een goudsmid of juwelier. Dit lukt niet altijd als het een verrassing moet zijn. No worries! Wij kunnen vaak toch een inschatting maken van de maat en maken het beste de ring achteraf op maat. Kan ze gelijk het atelier zien waar de ring vandaan komt. Het achteraf op maat maken valt onder onze service.

- Online bestellen of iets unieks laten ontwerpen? Het grote voordeel van langskomen in ons atelier is natuurlijk dat wij 1 op 1 onze expertise met je kunnen delen. Wij kunnen dan ook voor jouw op zoek gaan naar een geschikte diamant bijvoorbeeld. Lukt het niet om langs te komen dan is online bestellen natuurlijk een heel efficiënte manier. Alle ringen in onze webshop zijn ontworpen met een gedachte erachter. Je krijgt het beste ontwerp voor de beste prijs. Is het toch niet wat je ervan had gedacht of heeft je vriendin toch een andere smaak, dan is het geen probleem om de ring te ruilen voor een ander ontwerp.